Beweeg voor uw gezondheid

Grootmeester Su

GrootMeester Dr. Su Yu-Chang (1940 – 2019) was de oprichter en president van Pachi Tanglang Martial Arts Institute, dat vestigingen heeft in o.a. Taiwan, Japan, U.S.A., Venezuela, Spanje en Nederland. De vereniging heeft als doelstelling het verspreiden en onderwijzen van de traditionele aspecten van de Chinese cultuur, waaronder filosofie, krijgskunst, acupunctuur en meditatie.

GrootMeester Dr. Su Yu-Chang werd geboren in Tongshan (provincie Tainan) in Taiwan. Voor meer dan vijftig jaar beoefende hij kung-fu en was Doctor in de Chinese geneeskunde. Het grootste deel van zijn leven wijdde hij aan de Chinese krijgskunsten. Vanaf zijn veertiende won GrootMeester Su Yu-Chang alle wedstrijden waar hij aan meedeed. Op 24-jarige leeftijd kreeg hij de bijnaam “Bliksem Vuist”. Toen hij 25 was durfde er niemand meer tegen hem te vechten.

GrootMeester Dr. Su Yu-Chang heeft les gehad van verscheidene GrootMeesters waaronder Chang Te-Kuei, Wei Hsiao-Tang, Li Kuen-Shan en Liu Yun-Chiao. De stijlen TangLang chuan en Mi Tzong chuan leerde GrootMeester Su Yu-Chang van Chang Te-Kuei. Van Wei Hsiao-Tang leerde hij Wu Taichi chuan, Hsing-I en TangLang chuan. Ook van Li Kuen-Shan kreeg GrootMeester Su Yu-Chang les in TangLang chuan. Van Liu Yun-Chiao leerde GrootMeester Su Yu-Chang de stijlen Pachi chuan, Taichi chuan, Pikua chuan en Pakua chuan.

Neem contact Op!